Siyez Odası

Siyez Odası’na, aynı zamanda logomuz olan tohum saçan amcamız eşliğinde Siyez tohumlarının kurda, kuşa, aşa saçılmasını anlatarak başlıyoruz… Atılan tohumlar büyüyor ve genetik yapısı hiç bozulmamış 10.000 yıllık bir geçmişe sahip siyezlerimiz başaklanıyor… Hasat edilen siyez buğdayından siyez unu, siyez bulguru, siyez ezmesi, çorbalık ve aşurelik siyez dövmesi elde ediliyor. Siyezli ekmekler, pilavlar, makarnalar, erişteler, kuskuslar, şehriyeler, müsliler olarak sofralarımıza giriyor.

Siyez buğdayı sadece genetiği değişmemiş bir buğday olduğu, doğa dostu üretim koşullarında üretildiği, sağlık açısından çok ciddi faydaları olduğu için değil, atalık yerel bir buğday türü olduğu ve bizim topraklarımıza ait olduğu için değer görmeli ve korunmalıdır…

Daha fazla alanda üretilerek atalık tohuma sahip çıkılmalıdır.

Bu değerli buğday türünün gelecek kuşaklara güvenle aktarımı sağlanmalıdır.

logo
Koşuyolu Mah. Koşuyolu Cad.
N:44 Kadıköy/İstanbul
Banka Bilgilerimiz
Banka Adı:
Ziraat Bankası TL
Hesap Adı: Sümerbank Gıda Turizm Ticaret Anonim Şirketi
Şube Adı/Hesap No: Koşuyolu/2068-81979378-5005
IBAN: TR98 0001 0020 6881 9793 7850 05

Banka Adı: İş Bankası TL
Hesap Adı: Sümerbank Gıda Turizm Ticaret Anonim Şirketi
Şube Adı/Hesap No: Ümraniye Ticari/1382-0020270
IBAN: TR26 0006 6400 0001 1382 0020 270