Siyez Odası’na, aynı zamanda logomuz olan tohum saçan amcamız eşliğinde Siyez tohumlarının kurda, kuşa, aşa saçılmasını anlatarak başlıyoruz… Atılan tohumlar büyüyor ve genetik yapısı hiç bozulmamış 10.000 yıllık bir geçmişe sahip siyezlerimiz başaklanıyor… Hasat edilen siyez buğdayından siyez unu, siyez bulguru, siyez ezmesi, çorbalık ve aşurelik siyez dövmesi elde ediliyor. Siyezli ekmekler, pilavlar, makarnalar, erişteler, kuskuslar, şehriyeler, müsliler olarak sofralarımıza giriyor.

Siyez buğdayı sadece genetiği değişmemiş bir buğday olduğu, doğa dostu üretim koşullarında üretildiği, sağlık açısından çok ciddi faydaları olduğu için değil, atalık yerel bir buğday türü olduğu ve bizim topraklarımıza ait olduğu için değer görmeli ve korunmalıdır…

Daha fazla alanda üretilerek atalık tohuma sahip çıkılmalıdır.

Bu değerli buğday türünün gelecek kuşaklara güvenle aktarımı sağlanmalıdır.