Her yeni yıl yeni umutlarıyla beraber geliyor. Bu umutlu yılı karşılamaya ve bu heyecana sevdiklerimizi ortak etmeye ise paha biçilemez. Kimileri dostlarıyla birlikte yaptığı mütevazı kutlamalarla yeni yılı selamlarken kimileri daha sade etkinlikleri tercih ediyor. Ortak payda ise hediyeleşmek ve atıştırmalıklar hazırlamak. Günler öncesinden başlayan telaşlarımız arasında atıştırmalık hazırlığı en ön sırada. Yılbaşı ruhuna yakışır renklerde ve canlılıkta donattığımız masamızda özel bir tatlı öne çıkıyor, o da Yılbaşı Kurabiyesi. Kuzey ve batı ülke mutfaklarından ülkemize kadar uzanan Ginger Bread yani yılbaşı kurabiyesi, zencefilli ve tarçınlı enfes aromasıyla hem damakları hem de yılbaşı heyecanını taçlandırıyor. Biz de Siyez Evi olarak bu efsane tatlıya kayıtsız kalamadık ve tarifi en sağlıklı hale getirip, kendi yılbaşı kurabiyelerimizi pişirerek sizlerin beğenisine sunduk. Sevdiklerinize sevimli ve tatlı bir hediye vermek için yılbaşı kurabiyeleriyle donattığımız Hediye Yılbaşı Kurabiyesi paketlerimizi satın alabilirsiniz. "Ben bu kurabiyeleri kendi ellerimle hazırlamak ve servis yapmak istiyorum” diyenler için de özel yılbaşı kurabiyesi tarifimiz altta…
Yeni yıl sofranıza renkli bir dokunuş yapacak yılbaşı kurabiyeleri için özgün bir tarifimiz var. Hazırladığınız bu özel kurabiyeleri alımlı kutulara yerleştirerek ya da ellerinizle süslediğiniz cam kavanozlarda sergileyerek sevdiklerinize sunabilirsiniz. Dilerseniz malzemelerimize bakalım.
350 gr tereyağı (Tepeleme 15 yemek kaşığı)
200 gr pudra şekeri (2,5 su bardağı)
1 adet yumurta
500 gr Siyez Unu (5 su bardağı)
5 gr vanilin (1 paket)
5 gr kabartma tozu (1 paket)
10 gr tarçın (1 tatlı kaşığı)
5 gr zencefil (1 çay kaşığı)
Oda sıcaklığında erimiş olan tereyağını pudra şekeri ile beraber çırpma kabına alın ve kabarana kadar (yaklaşık 4 dk) çırpın. Kabaran karışıma yumurtayı ekleyip 2 dk daha çırpın. Sonra diğer kuru malzemeleri sırasıyla karışıma ekleyerek karıştırmaya devam edin. Katılaşmaya başlayan karışımınızı homojen bir kıvam alana kadar yoğurun. Oluşan hamurun üzerini temiz bir bezle örterek oda sıcaklığında 10 dk dinlendirin. Dinlenmiş hamuru oklava veya merdane yardımıyla çok da ince olmayacak şekilde açın. Dilediğiniz kesme kalıpları ile şekil verdiğiniz kurabiyelerinizi fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 175°C de 17 dk pişirin. Oda sıcaklığında soğumasını beklediğiniz kurabiyeleri isterseniz kendi yaptığınız tatlı soslara ve kremalara batırarak ya da hazır glazörlerle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.