Malzemeler
Hazırlanışı
Buğdayı bir gece önceden yıkayın, tencereye koyun, üzerini geçecek miktarda sıcak su ile ıslatın. Tencerenin kapağını kapatıp bırakın.
Ertesi sabah şişmiş olan buğdayları kısık ateşte pişirin (pişme sırasında gerekirse su ilave edin, ancak buğday sulu kalmayacak şekilde su ilave etmeye dikkat edin). Suyunu çekip yumuşadıktan sonra ateşi söndürün ve buğdayı tencerede soğutun.
Bu arada soğan, maydanoz ve naneyi yıkayın, hepsini ince ince doğrayın.
Buğdayı geniş bir salata kâsesine boşaltın. Kırmızı pul biber, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip harmanlayın. Daha sonra doğranmış soğan, maydanoz ve naneyi ilave edin. Zeytinyağı, limon suyu ve sirkeyi koyup iyice karıştırın ve servis yapın.
Salatanızı hazırlarken içine sevginizi de katmayı unutmayın.
Afiyet, bal, şifa olsun...
Kaynak: Nihal Doğan (Yemek Yazarı, Sağlık Editörü ve Sirke Uzmanı)