Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği Cevizli 1 Kg
%100 Siyez unu ve Ceviz ile doyurucu lezzet!
%100 Ekşi maya ile
16 saat soğuk fermentasyon ile hazırlanmıştır.
Katkı, koruyucu içermez güvenle tüketebilirsiniz.
Kullanılan unumuz sürdürülebilir tarım ile üretilip taş değirmende öğütülmüştür. Endüstriyel taş fırında pişirilmiştir.
Saklama Koşulları: Ekmeğinizi hava almayacak şekilde oda sıcaklığında 4 gün, buzdolabında 7 gün ve buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz. Buzlukta dilimli olarak saklıyorsanız, ekmeğinizi yumuşak şekilde tüketebilmek için kapağı kapalı bir tavada ısıtabilir, eğer kıtır şekilde tüketmek istiyorsanız ise tost makinesinde ısıtabilirsiniz.
SİYEZ CEVİZLİ EKMEK |
|
İÇİNDEKİLER | Enerji ve Besin Öğeleri 100g için | ALERJEN |
SİYEZ UNU,
İÇME SUYU, SİYEZ EKŞİ MAYA, CEVİZ, SUSAM,
KAYA TUZU | ENERJİ(Kcal/Kj) | 258/1079 | GLÜTEN,
CEVİZ, SUSAM İÇERİR. |
YAĞ (g) | 6,85 |
DOYMUŞ YAĞ (g) | 0,57 |
KARBONHİDRAT (g) | 37,99 |
ŞEKERLER (g) | 0,4 |
LİF (g) | 7,98 |
PROTEİN (g) | 7,03 |
TUZ (g) | 0,94 |
NET MİKTAR: 1000 +- g℮ |
Ekşi Mayalı Siyez Unlu Ekmek (Soğuk Fermantasyon Yöntemi)
Siyez unu kullanarak kolayca yapabileceğiniz ekmek tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Malzemeler:
500 gram siyez unu
350 gram ılık içme suyu
100 gram ekşi maya (Siyez Tam Buğday Ekşi Mayası | Siyez Evi)
8 gram kaya tuzu
Yapılışı:
-Oda sıcaklığındaki 350 gram içme suyunun içine önceden beslediğiniz 100 gramlık ekşi mayayı çözdürün.
-Karışımın içine 500 gram siyez ununu ve 8 gram kaya tuzunu ekleyerek pütürsüz olana kadar iyice karıştırın.
-Pişireceğiniz kaba (Kapaklı Ekmek Pişirme Tavası | Siyez Evi) hamuru alalım, üzerini streç film yada kapak ile kapatalım. 1 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına alalım.
-Hazırladığınız ekmek hamurunu 17 saat fermente olması için buzdolabında bırakalım.
-17 saatin sonunda soğukta yavaş yavaş mayalanan ekmek hamurunu oda sıcaklığına alıp ilk halinin iki katı olacak şekilde yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Bu arada fırınınızı da 220 derecede ısıtın.
-Kızgın fırına ekmeğinizi atıp 35 ila 50 dakika arasında fırının durumuna göre ekmeğimizi pişirelim.
-Pişirdiğiniz ekmeği hemen kalıbı ters çevirerek kalıptan çıkaralım. 2 ila 4 saat arasında alt kısmı hava alacak şekilde dinlenmeye bırakalım.
Yaklaşık 18 dilim olacak ekmeğiniz,1 dilimi tahmini 59 gramdır.
Besin değeri ;
114,5 kalori
23,4 Karbonhidrat
3,8 Protein
1,59 Diyet Lifi
0,64 Yağ
0,018 Tuz
0,012 Toplam Şeker
Ekmeğinizin hazırlarken içine sevginizi katmanızı unutmayın. Afiyet, bal, şifa olsun…