Siyez Unlu Ekmeğin Yapılışı:
Daha önce evde ekmek yapmadıysanız, tüm aşamalar başlangıçta sizlere zahmetli gelebilir. Ancak evde ekmek yapmak oldukça eğlenceli ve basittir. Biliyoruz ki sabah kahvaltıda kendi fırınınızdan çıkmış siyez unlu ekmeğinizi yediğinizde ya da akşam yemeğinize söz konusu ekmeğiniz ile eşlik ettiğinizde diğer tüm ekmekler ile vedalaşacaksınız.
Siyez unlu ekmeğin yapılışına başlamak için geniş bir kap alın ve içerisine ılık su ve ekşi mayayı koyarak karıştırın. Maya su içerisinde tamamen çözülene kadar karıştırmaya devam etmelisiniz. Çözülen mayanın içerisine siyez ununu ve tuzu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Bu noktada, yoğurma işlemi yaparken tüm gücünüzü kullanmanıza gerek yok. Daha hassas ve nazik hareketler, ekmek yapımı için çok daha uygun olacaktır. Çünkü ekmeğinizin kabarması için hamurun içerisine hava hapsolması ve gözenekli bir yapının oluşması önemlidir.
Yoğurma işlemi bittikten sonra kap içerisindeki hamurunuzu bir bez ile örterek yaklaşık 2 saat dinlenmeye bırakın. İki saatin sonunda hamurunuzun ne kadar kabardığına inanamayacaksınız. Eğer 2 saat kadar vaktiniz yoksa minimum 30 dakika dinlenme için yeterli. Dinlenen hamurunuzu pişirmeye hazırlamadan önce 3-4 kez olacak şekilde her 30 dakikada bir katlama yapmanız gerekiyor. Bu teknik, tamamen daha kabarık bir ekmek elde etmeniz için. Katlama işlemlerinin ardından hamurunuzu tezgaha alıp şekil verebilir ve Siyez Evi Kapaklı Ekmek Pişirme Kabı içerisinde önceden ısınmış 240 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Mis gibi kokusu tüm evi saran siyez unlu ekmeğinizi afiyetle tüketmenizi diliyoruz.