SİYEZ BUĞDAY DÖVMESİ (YARMASI) | ||||
İÇİNDEKİLER | Enerji ve Besin Öğeleri 100g için | ALERJEN | ||
SİYEZ BUĞDAYI | ENERJİ(Kcal/Kj) | 334/1397 | GLUTEN İÇERİR | |
YAĞ (g) | 1,6 | |||
DOYMUŞ YAĞ (g) | 0,3 | |||
KARBONHİDRAT (g) | 64,6 | |||
ŞEKERLER (g) | 4,4 | |||
LİF (g) | 8,9 | |||
PROTEİN (g) | 10,9 | |||
TUZ (g) | 0,1 | |||
NET MİKTAR: 400 +- g℮ |
Alerjen: Gluten içerir.
SİYEZLİ YOĞURT ÇORBASI NASIL YAPILIR? (4 kişilik)
Malzeme
1 su bardağı nohut
1/2 su bardağı siyez dövmesi
6-7 su bardağı et suyu
Terbiyesi için:
1/2 kg süzme ya da torba yoğurt
Bir tutam tuz
1 yumurta
İki tepeleme temek kaşığı siyez tam buğday unu
Çorbanın üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlama:
Nohudu ve siyez dövmesini yıkayıp süzün. Bir gece suda bekletin. Ertesi gün yumuşamış ve şişmiş olan nohutla siyez dövmesini 8-9 su bardağı et suyuyla haşlayın. Bu aşamada düdüklü tencere kullanmak hazırlama süresini kısaltır.
Bir tas içerisinde çorbanın terbiyesi için yoğurt, yumurta, un ve tuzu tel çırpıcıyla karıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş, sürekli karıştırarak nohut ve buğdaylı et suyuna yedirdikten sonra, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Tereyağını küçük bir tavada köpürene kadar kızdırıp nane ve kırmızı biberi ekleyin. Kızgın karışımı çorbanın üzerine dökün. Yanık tereyağından çıkan ses ve koku bu leziz çorbanın olmazsa olmazıdır.
Çorbanızı hazırlarken içine sevginizi katmanızı unutmayın. Afiyet, bal, şifa olsun…