Yıllanmış Siyez Ekşi Hamur Mayası 100 Gr
Siyez buğday ekşi hamur mayasıdır.
100gr. Cam Kavanoz ile sipariş üzerine doğal mayanız beslenecek ve gönderilecektir.
Yaklaşık 4 yıllık bir doğal mayadır.
Ekşi maya ile ekmek, poğaça, simit vb. hamur işi ürünlerinizi yapabilirsiniz.
Nasıl Besleyeceğim ?
Şu an size ulasmıs olan siyez unlu ekşi mayamız lezzetli, yıllanmış ve doğal bir ekşi hamur mayadır. Elinizdeki kavanozda bulunan kendi siyez unumuzla hazırladıgımız mayanız bir ANA MAYADIR. Bu mayayı kullanarak ekmek yapabilmek için bu mayayı kullanarak bir ön maya hazırlamanız gerekir.
Ön Maya Nasıl Hazırlanır?
Bu mayadan 20 gr (Kavanozun 1/5’i kadar, 1 birim) baska bir kavanoza alınır, üzerine 40 gr un (Konulan mayanın 2 katı kadar, 2 birim) ve 40 gr su (Konulan mayanın 2 katı kadar, 2 birim) eklenir. Bu malzemeleri kavanozun içinde iyice karıstırıp, kavanozun yan kısımlarına bulasan hamuru kaşıkla alta dogru iterek düz bir hamur görüntüsü yaratın. Kavanozun kapagını kapattıktan sonra hamurun seviyesini isaretlemek için kavanozun dısına hamurun bitis noktasına bir paket lastiği takın. Hamurunuzun hacmi paket lastiği taktıgınız noktanın iki katına ulastıgında (kendisinden 1 kat daha büyük oldugunda) mayanız yaklasık 100 gr ölçülerindedir ve 1 ekmek yapımı için gerekli miktara ulasmıstır. Eksi mayalı siyez ekmegi tarifimize www.siyezevi.com.tr adresimizden ya
da siyez unu paketlerimizin arkasından ulaşabilirsiniz.
Ana Maya Nasıl Beslenir?
Ana maya kavanozunda 20 gr kalacak şekilde kavanozdaki kalan mayayı atın. Ana maya da ön maya ile aynı ölçülerde beslenir. 20 gr maya (Kavanozun 1/5’i kadar, 1 birim) üzerine 40 gr un (Konulan mayanın 2 katı kadar, 2 birim) ve 40 gr su (Konulan mayanın 2 katı kadar, 2 birim) eklenir. Malzemeler iyice karıstırıldıktan sonra kavanozun kapagı kapatılıp buzdolabına (+4 kısmına) kaldırılır. Mayanızı sürekli buzdolabında tutun ve haftada İKİ kez (pazartesi/perşembe gibi) aynı ölçülerde besleyin. Unutmayın, mayanız canlı bakterilerden olusur.Yaşamak için un ve su ile beslenmeye ihtiyaç duyar.