Siyez Unu 500 Gr
On binlerce yıl önce ekilen en eski atalık tahıllardan olan Siyez Buğdayı, sıkı kavuzlu yapısı nedeniyle genetiğini koruyarak günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Olumsuz iklim koşullarına, hastalıklara ve zararlı haşerelere karşı güçlü yapısıyla ayakta durmayı başardığı için zengin besin değerlerini her daim korumuştur. Siyez buğdayını modern tahıllardan farklı kılan en büyük özellik ise karotenoid ve protein içeriği bakımından zengin olmasıdır. Üstelik modern buğdaya göre %50 daha az glüten içeren Siyez Buğdayı, içeriğindeki glütenin mutasyona uğramaması nedeniyle bağırsakları yormayan kısa glüten zincirlerine sahiptir.
Siyez Unu da siyez buğdayı gibi oldukça sağlıklı bir gıdadır.
SİYEZ UNU |
|
İÇİNDEKİLER | Enerji ve Besin Öğeleri 100g için | ALERJEN |
SİYEZ BUĞDAYI | ENERJİ(Kcal/Kj) | 334/1397 | GLUTEN İÇERİR |
YAĞ (g) | 1,6 |
DOYMUŞ YAĞ (g) | 0,3 |
KARBONHİDRAT (g) | 64,6 |
ŞEKERLER (g) | 4,4 |
LİF (g) | 8,9 |
PROTEİN (g) | 10,9 |
TUZ (g) | 0,1 |
NET MİKTAR: 500 +- g℮ |
Siyez Unu ile Neler Yapılır?
Siyez unuyla hazırlanan yemekler, hamur işleri ya da çeşitli atıştırmalıklar tüm sevdikleriniz için ideal besinlere dönüşmektedir. Temel minerallerle birlikte A, B ve E vitaminleri içeren
Siyez Unlu Ürünler, uzmanlar tarafından bağışıklık güçlendirme ve hazmı rahatlatmak için sıkça önerilmektedir. Küçük yaştaki çocuklarınıza siyez unlu tarhana, siyez ekmeği ve tüm diğer siyez unlu mamülleri gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz.
Siyez Unu Satın Al
Kepeğiyle birlikte tam tane olarak öğütülmüş
Siyez Unu gramaj seçeneklerini Siyez Evi farkıyla kaynağından direkt olarak satın alabilirsiniz. 500 gr, 1 - 5 - 10 ve 25 kg seçenekleriyle satışta olan siyez unları için online siparişinizi kolayca verebilirsiniz.
Siyez Evi Kastamonu Siyez Unu Özellikleri
Kepeği alınmamıştır.
Tam tane öğütülmüştür.
Alerjen: Glüten içerir.
Serin ve kuru yerde saklayınız.
Siyez Unlu Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi (Soğuk Fermantasyon Yöntemi ile)
Malzemeler:
500 Gram Kastamonu Siyez Unu
350 Gram Ilık İçme Suyu
100 Gram Siyez Evi Ekşi Hamur Mayası8 Gram Çankırı Kaya TuzuSiyez Ekmeği Yapılışı:
-Oda sıcaklığındaki 350 gram içme suyunun içine önceden beslediğiniz 100 gramlık ekşi mayayı çözdürün.
-Karışımın içine 500 gram siyez ununu ve 8 gram kaya tuzunu ekleyerek pütürsüz olana kadar iyice karıştırın.
-Pişireceğiniz kaba (Kapaklı Ekmek Pişirme Tavası | Siyez Evi) hamuru alalım, üzerini streç film yada kapak ile kapatalım. 1 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına alalım.
-Hazırladığınız ekmek hamurunu 24 ila 48 saat fermente olması için buzdolabında bırakalım.
-24-48 saatin sonunda soğukta yavaş yavaş mayalanan ekmek hamurunu oda sıcaklığına alıp ilk halinin iki katı olacak şekilde yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Bu arada fırınınızı da 220 derecede ısıtın
-Kızgın fırına ekmeğinizi atıp 35 ila 50 dakika arasında fırının durumuna göre ekmeğimizi pişirelim.
-Pişirdiğiniz ekmeği hemen kalıbı ters çevirerek kalıptan çıkaralım. 2 ila 4 saat arasında alt kısmı hava alacak şekilde dinlenmeye bırakalım.
-Ekmeğiniz yaklaşık 18 dilim olacak tır; 1 dilimi tahmini 59 gramdır.